Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ΕΡΤ3 στο Φαράγγι της Αγίας Άννας


Το εντυπωσιακό Φαράγγι της Αγίας Άννας στη βόρεια Εύβοια ανέδειξε την περασμένη Κυριακή (10 Μαρτίου) και τηλεοπτικά η γνωστή ταξιδιωτική εκπομπή «Χωρίς Αυτοκίνητο» της ΕΡΤ3 με ξεναγούς δύο νεαρά παιδιά τη Δέσποινα και τον Γιώργο που εξερεύνησαν από άκρη σε άκρη τις μαγευτικές ομορφιές της φύσης σε μια μελωδική υδάτινη διαδρομή.

Συνοδοιπόροι τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Αντώνης Μπάρετ και μια γλυκιά και δροσερή Ομάδα Προσκόπων αποτελούμενη από 16 Βελγίδες, οι οποίες  - το περσινό καλοκαίρι -φιλοξενήθηκαν στην περιοχή και βοήθησαν στη συντήρηση των παλιών μονοπατιών που οδηγούν σε ένα επίγειο παράδεισο… στο παραμυθένιο Φαράγγι Μπολοβίναινας ή του Αράπη στην Αγία Άννα, στη Δημοτική Ενότητα Νηλέως. 

Φωτό από: http://oneiropagida2012.blogspot.gr/

Οι προσκοπίνες ενθουσιάστηκαν από το ταξίδι τους στη βόρεια Εύβοια και για την όμορφη ενασχόληση τους στην καρδιά του παρθένου δάσους με τις φυσικές εκπλήξεις…

Αναφέρθηκαν στην εναλλαγή των τοπίων, στο αμάλγαμα βουνού και θάλασσας που ταξιδεύει το νου…, στη ζεστή φιλοξενία από τους κατοίκους, στα γραφικά χωριουδάκια της περιοχής, στα τοπικά πανηγύρια αλλά και στην όμορφη εργασία τους στα μονοπάτια και δεν έκρυψαν την χαρά τους για αυτή τη δημιουργική δράση που «τις γέμισε δύναμη» όπως τόνισαν χαρακτηριστικά. 



 Φωτό από: http://oneiropagida2012.blogspot.gr/

Ο κ. Μπάρετ - συντονιστής της αποστολής και της φιλοξενίας των κοριτσιών - μίλησε για τη σημαντικότητα του εναλλακτικού τουρισμού, της πεζοπορίας περιγράφοντας συνάμα το μεγαλείο της φύσης και τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει στη ψυχολογία των ανθρώπων αλλά και γενικότερα…

Επόμενη στάση στο χωριό Κερασιά σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι για γαστρονομικές ντόπιες απολαύσεις. Οι φίλες Βελγίδες απόλαυσαν με τη ψυχή τους τη ζεστή φιλοξενία, χαμογελώντας και παίζοντας με τα ζωάκια.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Χωριού Δημήτρης Αγγέλου επεσήμανε, πως όλοι οι Τοπικοί Φορείς πρέπει να επενδύσουν στο φυσικό πλούτο και ευχαρίστησε από καρδιάς τις προσκοπίνες για την πολύτιμη βοήθεια τους στην ανάδειξη των μονοπατιών. 



Οι παρουσιαστές της εκπομπής, πάντα «Χωρίς Αυτοκίνητο» ακολουθώντας το μονοπάτι που άνοιξαν οι Βελγίδες έζησαν μοναδικές στιγμές ευτυχίας και χαράς μέσα στα κρυστάλλινα νερά του φαραγγιού της Αγίας Άννας. Εκεί συνάντησαν μια οικογένεια τουριστών από την Ολλανδία και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το ονειρεμένο τοπίο.

Κολύμπησαν, χάρηκαν το όνειρο… μπήκαν στις σπηλιές και αφέθηκαν στη μαγεία του καλοκαιριού…

Στην παρέα τους και ο γλυκύτατος Ζαν Μισελ Μπουέλ, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει σχεδόν μόνιμα στην περιοχή και απολαμβάνει στο έπακρον όλες τις ομορφιές αυτού του πραγματικά ευλογημένου τόπου. 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ''ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ'' ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ: 
http://www.ert.gr/webtv/et3/item/11567-Faraggi-Ag-Annas-10-03-2013#.UT5KlZa1gdq

 

Επιμέλεια: Γιώτα Περήφανου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα,
σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,
άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.