Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Το δημοτικό σχολείο Παλαιόβρυσης γίνεται πνευματικό κέντρο

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού Αγίου  Δημητρίου Παλαιόβρυσης έστειλε στο δημοτικό συμβούλιο την παρακάτω επιστολή:

« Στο μικρό χωριό μας υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο Δημοτικό Σχολείο που  συνεχώς καταστρέφεται και κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Σας παρακαλούμε να μα το παραχωρήσετε ώστε να το συντηρήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε για Πνευματικό Κέντρο της εκκλησιάς έλλειψη αξιοπρεπούς καφενείου, μας υποχρεώνει να αναλάβουμε εθελοντική και προσωπική εργασία ώστε να καταφέρουμε, αν μας το επιτρέψετε και να το αξιοποιήσουμε για το καλό των συγχωριανών μας.
Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο το κτίριο ανήκει ιδιοκτησιακά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παλαιοβρυσης».


Οι θέσεις των συμβούλων


Παπαντωνίου Κων/νος: Είναι άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια που στόχο έχει να αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο του τόπο.

Τσούμαρης Αθανάσιος: Θέλω να συγχαρώ την προσπάθεια του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν το σχολείο είναι δημοτικό ή ενοριακό. Αν το αναλάβει η ενορία θα το αξιοποιήσει ως  Πνευματικό Κέντρο ή σαν καφενείο. Διαφορετικά θα έρθει ο σύλλογος Καλυβίων και θα θέσει θέμα.

Τζαχρήστος Χρήστος: Είναι μεγάλη απόφαση να θέλουν να συντηρήσουν το κτίσμα. Θα είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Τους συγχαίρω για την πρωτοβουλία.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση χρήσης του κτίσματος του Δημοτικού Σχολείου που  βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Παλαιόβρυση Αγ. Άννας ,στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παλαιόβρυσης προκειμένου να  χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ως Πνευματικό Κέντρο της εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα,
σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,
άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.